VORMING EN TOERUSTING

Donderdag 3 mei komt de groep Opnieuw geloven bij de Bron o.l.v. Mw. M. Pompert voor de laatste keer dit seizoen bijeen in de Haven aan de Emmastraat. Het hele seizoen staat het boek Handelingen centraal en het is alweer de één na laatste bijeenkomst van dit seizoen.

Tijd is van 9.45 - 11.15 uur.

Donderdag 17 mei komt de gespreksgroep Aan het woord weer bij elkaar. Diverse actuele onderwerpen komen daar aan de orde, dus schuif gerust een keer aan.

Informatie over zowel Bakkie Troost als Aan het woord kunt u krijgen bij ds. R. Maas, tel. 06-24820639 of Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Abdijweekend 2018

Altijd al eens een Abdij of klooster willen bezoeken? Lijkt het je/ u leuk om dit in groepsverband te doen? Zoekt u graag een stukje verdieping in uzelf? En wilt u daar misschien over praten met anderen? Ga dan met ons (V& T) mee.

22 t/m 24 juni 2018 zijn wij te gast bij Abdij van Berne, in Heeswijk- Dinther.

Als groep bidden we mee met de getijdengebeden. We eten samen met de broeders.

Daarnaast gaan we als groep met elkaar in gesprek over “het Kompas” en luisteren we naar elkaars ervaringen, zienswijzen of een (persoonlijke) betekenis van “jouw Kompas”.

De kosten van dit weekend zijn ca. €119,-(inclusief eten, drinken & slapen).

Ga jij/gaat u met ons mee naar Abdij van Berne of wil je/wilt u meer informatie over het weekend?

Meld je bij Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. of bel 06 - 30456539 (vóór 1 juni 2018). Info kun je ook krijgen bij Esther Roetman, 010 - 5017303.

Ik wil u verder wijzen op een tentoonstelling die nog t/m 13 mei in het Mauritshuis in Den Haag te zien is: ‘Jan Steen vertelt’. Deze 17de-eeuwse Hollandse kunstenaar is vooral bekend als schilder van scènes uit het dagelijks leven, de spreekwoordelijke ‘huishoudens van Jan Steen’. Maar hij heeft ook heel andere onderwerpen geschilderd: verhalen uit de bijbel, de klassieke mythologie en de oudheid. Verhalen uit deze bronnen werden in zijn tijd ‘historiën’ genoemd.

Aan de hand van 21 schilderijen laat het Mauritshuis zien dat Steen een veelzijdig en ambitieus kunstenaar was met een scherp oog voor humoristische verhalen en anekdotes. Het zijn verhalen vol verdriet, verraad en verleiding die Jan Steen op eigen dubbelzinnige wijze tot uitdrukking brengt.

Net als in zijn genrestukken besteedt Steen in zijn historiestukken veel aandacht aan de interactie tussen de figuren en drijft hij de spot met het gedrag van zijn hoofdpersonen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van het Mauritshuis (www.mauritshuis.nl).

De komende kerkbladen zullen de stukjes van Vorming en Toerusting geschreven worden door Ali Molenaar.

Anita Maas

Tevreden Boterham.

Allereerst is er op 23 maart  laatste sobere maaltijd in De Haven om 17.30u. Deze keer zullen zowel de presentatie van het werkstuk van John Mostert (kruisafneming) als van Marianne Pompert (Jezus wordt in het graf gelegd) zijn.

Op 6 april vieren we de Vreugde maaltijd; nu royaal in plaats van sober. Dan zal ook het laatste kunstwerk gepresenteerd worden door Gerda Kool en Heleen van de Spek (de opstanding; een quilt).

Vrijdag 6 april is er ’s avonds ook de gesprekskring over geloof en leven o.l.v. ds. M. van de Graaf. Elke avond staat een ander onderwerp centraal en daarom kunt u altijd aanschuiven.

Aanvang 20.00uur; Het is altijd bij een van de deelnemers thuis. Neem gerust contact op met ds. M. van de Graaf voor meer informatie en bij wie het op 6 april zal zijn.

Donderdag 12 april komt de groep Opnieuw geloven bij de Bron o.l.v. Mw. M. Pompert bijeen in de Haven aan de Emmastraat. Het hele seizoen staat het boek Handelingen centraal en het is alweer de één na laatste bijeenkomst van dit seizoen. Tijd is van 9.45 - 11.15 uur.

Vanwege de gemeenteraadverkiezingen kon Bakkie Troost op 21 maart niet doorgaan, maar dit is nu 18 april geworden. Ook in de Maranathakerk, van 10.30 - 12.00 uur.

Donderdag 19 april komt de gespreksgroep Aan het woord ook weer bij elkaar. Diverse actuele onderwerpen komen daar aan de orde, dus schuif gerust een keer aan.

Abdijweekend 2018

22 t/m 24 juni 2018 zijn wij te gast bij Abdij van Berne, in Heeswijk- Dinther.

Als groep bidden we mee met de getijdengebeden. We eten samen met de broeders.

De kosten van dit weekend zijn ca. €119,-(inclusief eten, drinken & slapen).

Info kun je ook krijgen bij Esther Roetman, 010 - 5017303.

God is altijd online

Voor 27 april hebben we voor Koningsdag nog veel hulp nodig voor de kinderspelletjes bij het Kasteel van Rhoon. De opbrengst van Koningsdag is voor het Protestants jeugdwerk Poortugaal. Het geld kunnen we heel goed gebruiken om activiteiten voor de jeugd te organiseren en bijv. de kosten voor het kamp laag te houden.

Zouden jullie als- je- blieft kunnen helpen bij de kinderspelletjes. U doet mij, het jeugdwerk en de kinderen die de spelletjes bij Koningsdag willen doen een groot plezier.