Jeugddienst (12-)

Zondag 8 april was er een 12- jeugddienst met als thema ‘God zorgt voor jou’. Hartelijk dank aan de kinderen van de Regenboog, die zo mooi zongen in deze dienst. Ook de kinderen die mee hebben geholpen met de schriftlezing (Jonathan en Quinty) en met de collecten. En een speciaal bedankje voor Naomi voor het mooi gezongen Onze Vader. Wat knap dat je dat durfde en wat zag je er prachtig uit! Leuk ook om te zien dat alle kinderen de liedjes met de beamer in de diensten meedoen met zang en gebaren.

Namens de jeugdouderlingen en de jeugddienstcommissie heel erg bedankt!

 

Kinderdisco

Afgelopen vrijdag 13 april waren er wel 52 kinderen bij de kinderdisco en ze zagen er allemaal beeldschoon uit in de feestkleding of verkleedkleding: er waren prinsessen, ridders, cowboys, glitterjurken,  en zelfs (paas)kuikentjes. Met al de kinderen (en veel ouders die bleven kijken en soms dansen) was het vrij vol en warm in de Jeugdhaven, maar heel gezellig.

Ook werd er fanatiek gesjoeld, getafeltennist en gesnookerd! Allemaal talenten in de dop. We hopen jullie allemaal op 1 juni weer te zien van 19.00-20.00u.

 

Fiddler on the roof

Met 18 personen (5 volwassenen, 13 jongeren) zijn we op 23 maart naar de musical ‘Fiddler on te roof’ geweest in het nieuwe Luxor of zoals hij vroeger heette ‘Anatevka’. We hadden geluk, want in plaats van op het 2e balkon mochten we op het 1e balkon plaatsnemen, zodat we het een stuk beter konden zien. Het was een mooie, indrukwekkende musical met een fantastische Thomas Acda als hoofdrolspeler.

Het verhaal gaat over een hechte familie in Anatevka die wordt bedreigd in de kern van haar normen en waarden (‘traditie’) en toch met elkaar overeind weet te blijven in de liefde die zij voor elkaar voelt. Iedereen kent waarschijnlijk een van de beroemde songs: 'If I Were a rich man' wel. Het was zeer zeker de moeite waard!

 

Examens

De leerlingen van leerlingen van VMBO Basisberoeps, Kaderberoeps en Gemengde Leerweg zijn al druk bezig met hun examens.

Vanaf 14 mei starten ook VMBO TL, HAVO en VWO met hun examens. Iedereen veel succes en Gods kracht toegewenst.

Kampweekend; 8 t/m 10 juni 2018                 

Zoals beloofd in het vorige kerkblad wat informatie over het kampweekend. Net als vorig jaar gaan we naar De Boomklever in Vierhouten (Paasheuvelgroep).

Alle jeugd van 7 jaar en ouder kan mee.

De kosten zijn € 35,- per persoon, iedere volgende deelnemer uit een gezin betaalt € 30,-.

Wil je ook mee? Stuur dan zo spoedig mogelijk een mail naar: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. , onder vermelding van je naam, adres en geboortedatum.

Mocht je vragen hebben over het kamp, dan kan je contact opnemen met Anita Maas, 010-5019619/06-42505451 of Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

 

Ouderendiner

Vrijdag 18 mei organiseren we met de jeugd weer een ouderendiner. Hiervoor zoeken we nog jongeren die mee willen helpen. Als je mee wilt helpen, geef het dan even door aan Anita of Nienke Maas, 010-5019619/ 06-42505451 of Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

De jeugdouderlingen.

 

Koningsdag

 

Helaas heb ik nog niet voldoende mensen dus daarom nogmaals mijn oproep:

 

Voor 27 april heb ik voor Koningsdag nog veel hulp nodig voor de kinderspelletjes bij het Kasteel van Rhoon. De opbrengst van Koningsdag is voor het Protestants jeugdwerk Poortugaal. Het geld kunnen we heel goed gebruiken om activiteiten voor de jeugd te organiseren en bijv. de kosten voor het kamp laag te houden.

 

Zouden jullie als- je- blieft kunnen helpen bij de kinderspelletjes. U doet mij, het jeugdwerk en de kinderen die de spelletjes bij Koningsdag willen doen een groot plezier.  

Ik zoek hulp voor de ochtend (van ongeveer 9.50 tot 12.10 of in de middag van 12.10 tot ongeveer 14.15u.  De spelletjes zijn van 10.00 - 14.00u.

De hele tijd is natuurlijk ook prima ????. Ook kan ik hulp bij opbouw en opruimen gebruiken.

 

Meld je/meldt u aan via onderstaand mailadres of telefoonnummer.

Alvast hartelijk bedankt!!

Anita Maas,Mail: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.  

Tel. 010-5019619 of 06-42505451

 

Jeugddienst (12+)

Zondag 11 maart was er een hele mooie (of zoals Juf Ank zou zeggen, een ‘bijzondere’) 12+ jeugddienst met als thema ‘Wie ben jij?’ Wat mooi en fijn dat er zoveel jongeren van de catechisatie  mee wilden helpen met de dienst en hun verhaal wilden en durfden te vertellen. Namens de jeugdouderlingen heel erg bedankt!

 

Kinderdisco

Let op!!

Vanwege de vreugdemaaltijd is de kinderdisco verplaatst van 6 april naar 13 april!!

 

In Kerkgebouw De Haven kan er weer worden gedanst, gefeest en er kunnen spelletjes worden gedaan.

Entree Euro 1,-- (dit is incl. iets drinken en iets te snoepen),

 

 

Ook op 1 juni zal er nog een kinderdisco zijn.

Jij komt toch ook weer op 13 april en 1 juni?!

Laat papa of mamma die data al vast maar in de agenda zetten.

 

Fiddler on the roof

Kort na uitkomst van dit kerkblad gaan we 23 maart met totaal 18 personen (jongeren en jeugdouderlingen) naar de musical in het nieuwe Luxor. In het volgende kerkblad zullen we verslag doen van hoe het is geweest.

Pannenkoekenclub (15+)

Helaas waren er de vorige keer te weinig jongeren en ging het niet door, maar zondag 25 maart is de volgende keer en gaan we na de pannenkoeken weer hard aan de slag met een onderwerp.

Inloop vanaf 18.30u; 18.45u pannenkoeken eten. Na eten en afwas beginnen we om 19.30u met het thema.

 

Examens

Voor sommige leerlingen duurt het nog tot mei, maar vanaf maandag 2 april 2018 starten de leerlingen van VMBO Basisberoeps, Kaderberoeps en Gemengde Leerweg al met de examens van de praktijkvakken. We willen alle jongeren die vanaf 2 april starten met de examens alvast veel succes en Gods kracht toewensen.

 

Jeugddienst (12-) God zorgt voor jou.

Zondag 8 april is er in de Haven een jeugddienst met als thema ‘God zorgt voor jou’, Ds. Marianna van de Graaf zal voorgaan in de dienst. Kinderkoor De Regenboog zal meewerken en zingen in deze dienst. Ingrid Luijten is de organist. We hopen jullie allemaal te zien!

 

Kampweekend; 8 t/m 10 juni 2018                

Hebben jullie het weekend al in jullie agenda gezet? Wij in ieder geval wel. Gezellig weer met elkaar naar De Boomklever in Vierhouten (Paasheuvelgroep). We hebben er nu al veel zin in! Jullie hopelijk ook.

In het volgende kerkblad zullen we meer informatie (waaronder email om je aan te melden) geven.

Houd het volgende kerkblad daarom goed in de gaten!

                                                                                       De jeugdouderlingen.

 

 

 

Koningsdag

 

Met de koude van dit weekend moet ik eigenlijk nog niet aan denken, maar het duurt niet lang of het is al weer Koningsdag. In de Schakel en sociale media heeft u/hebben jullie er al het één en ander over kunnen lezen.

 

Namens het jeugdwerk organiseer ik samen met de Ronde Tafel Rhoon weer de kinderspelletjes.

 

Het is voor ons jeugdwerk en onze kerk heel belangrijk om mee te doen, omdat we de opbrengst heel goed kunnen gebruiken. Daardoor kunnen we de kosten voor diverse jeugdactiviteiten laag houden.

 

Voor de dag heb ik nog veel hulp nodig.

Wie wil helpen met de kinderspelletjes, schminken of bij opbouw of opruimen?

Ik zoek mensen voor twee groepen (de spelletjes, opbouw en opruimen zal ervoor en erna zijn).

Groep 1 van  9.50 - 12.15 uur.

Groep 2 van 12.15 - 14.45 uur.

De hele dag mag natuurlijk ook. Graag zelfs!

 

Meld je/meldt u aan via onderstaand mailadres of telefoonnummer.

Alvast hartelijk bedankt!!

Anita Maas, Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Tel. 010-5019619 of 06-42505451

 

Beste kinderen en jongeren, sommigen van jullie hebben het al ontdekt: Protestants Jeugdwerk Poortugaal (PeJePe) is sinds kort actief op Facebook!

Om de kinderen en jongeren (maar ook leiding, ouders, verzorgers, etc.) goed te informeren over jeugdactiviteiten, hebben we voor dit ‘moderne’ kanaal gekozen.

 

Log in onder je Facebook-account of type in:

www.facebook.com/PeJePePoortugaal. Klik dan op: ‘vind ik leuk’

en je blijft automatisch op de hoogte.

We hopen dat jullie allemaal een fijne zomer hebben gehad.

Zo langzamerhand gaat alles weer beginnen, ook wij hebben onze eerste vergadering al weer gehad. Op 17 september is de startdag voor jong en oud, we hopen jullie daar allemaal te zien!

 

15+

Als het goed is hebben jullie via de app een uitnodiging ontvangen voor een brainstormavond. Hieronder de tekst van deze app. We hopen jullie 11 september te ontmoeten!

 

Uitnodiging!!

Komend seizoen willen wij starten met een activiteit voor jullie  (15+ jongeren). Graag nodigen wij jullie uit om op 11 september om 18.30 uur bij elkaar te komen in De Haven. Wij willen dan onder het genot van een gezellige maaltijd brainstormen over jullie ideeën, welke avond en tijd jullie het beste uitkomt etc.  Mocht het tijdstip niet uitkomen, dan kunnen jullie ook om 19.30 uur (na het eten) aansluiten.

Wij willen jullie wel vragen om even te laten weten of je komt en of we met eten op je kunnen rekenen. Mochten jullie nog bijzonderheden hebben omtrent het eten dan horen wij dit ook graag.  (bijvoorbeeld vegetarisch, allergieën etc.)

 

Hartelijke groet en hopelijk tot 11 september.  

De Jeugdouderlingen

o.o.o.o.o.o.o.o

 

Naast het populaire Playmobilepoppetje van Luther is er nu ook een Playmobilefilmpje over Luther. In 4,5 minuut wordt verteld hoe hij monnik werd, ontdekt dat de vergeving van Jezus niet te koop is en over de 95 stellingen. De makers van het filmpje willen niet alleen informatie geven over de Reformatie maar willen ook de boodschap van het evangelie vertellen. Een aanrader als je op een speelse manier iets wilt vertellen over het thema van 500 jaar Reformatie! 

http://tinyurl.com/y82179b5. Uit: Woord en dienst aug.2017. (red)

 

Hallo jongens en meisjes van de basisscholen,

 

Het is zo leuk om elke week met een groep kinderen een groot spel te spelen of met twee teams een hindernis-estafette te lopen. Als het buiten koud en donker is maken we knutselwerkjes, zomaar of met een thema zoals vader- en moederdag, kerst of valentijnsdag.

Heb je zin om ook gezellig in de groep mee te doen, kom dan naar onze jeugdclub. De leiding is in handen van Paul en Janineke.

 

Wij zouden het leuk vinden als je komt. Neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee.

Jeugdclub Poortugaal is er voor alle kinderen uit groep 5 t/m groep 8 van de basisscholen.

 

Op woensdag 6 september gaan we beginnen.

 

Waar:               in "De Haven", Emmastraat 9 in Poortugaal

Wanneer:         elke woensdagavond, behalve in de schoolvakanties

Tijd:                 19.00 tot 20.00 uur

Contributie:      € 1,60 per maand

Info:                 Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.  of 010 – 5013739

 

Tot ziens op woensdagavond!

Wil jij ergens over praten wat met de kerk of het geloof te maken heeft? Voor de jeugd zijn er jeugd ouderlingen aangesteld in de protestantse gemeenten van Poortugaal. Dit zijn ze:

 

Dorpskerk:

  • Robin en Esther de Jong, tel. 5013388
  • <Vacature>
 
De Haven:
  • Matthijs Visser, tel. 8401991
  • Erwin en Michelle van der Winden, tel. 8425880
 
Spreuk

Maak van je knelpunten knielpunten

Nieuws

Voor 27 april hebben we voor Koningsdag nog veel hulp nodig voor de kinderspelletjes bij het Kasteel van Rhoon. De opbrengst van Koningsdag is voor het Protestants jeugdwerk Poortugaal. Het geld kunnen we heel goed gebruiken om activiteiten voor de jeugd te organiseren en bijv. de kosten voor het kamp laag te houden. 

Zouden jullie als- je- blieft kunnen helpen bij de kinderspelletjes. U doet mij, het jeugdwerk en de kinderen die de spelletjes bij Koningsdag willen doen een groot plezier.