Diensten

Alle diensten zijn gezamenlijk, aanvang 9.30 uur. Zie de agenda of het rooster voor informatie over in welk kerkgebouw de dienst gehouden zal worden. Na elke dienst is er de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken.

Kerkgebouwen

De PKN gemeenten in Poortugaal maken gebruik van de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg en Kerkgebouw De Haven aan de Emmastraat 9. Meer informatie over de historie van beide kerkgebouwen kan gevonden worden onder het menu 'Gebouwen & Historie'

Predikanten

De volgende predikant is verbonden aan de Protestantse Gemeenten van Poortugaal:

- mw. ds. M.H. van de Graaf, Molenweg 19, tel. 5011015

Organisten

Coördinatie van de organisten voor kerkgebouw De Haven wordt gedaan door Mw. I. Luijten

Coördinatie van de organisten voor de Dorpskerk wordt gedaan door mevrouw T. Riedijk

Kosters

In beide kerkgebouwen is er een kosterspool van vrijwilligers. Coördinatie wordt gedaan door:

- Dorpskerk: Mevr. K. de Zeeuw, tel. 5067067

- De Haven: A. Wilhelm, tel. 5014210

Kindernevendienst

Voor kinderen van 4 - 12 jaar elke zondag, tenzij anders vermeld in het rooster of de agenda. Zie ook het artikel over kindernevendienst.

Contactpersonen:

- dhr. Piet van de Berg, tel. 5013583

- mv. Anja van Klaveren, tel 5014962

Tienernevendienst

Voor kinderen van 12 - 18 jaar elke eerste zondag van de maand.

Contactpersonen:

- dhr. Piet van de Berg, tel. 5013583

Kinderoppas

Voor de allerkleinsten is er 's zondags vanaf 9.15 uur oppas in De Haven of in de school tegenover de kerk als de dienst in de Dorpskerk is. Contactpersoon:

-  mw. Michelle van der Winden, tel. 8425880

Ringleiding

Is aanwezig in beide gebouwen. Om hier in de Dorpskerk gebruik van te maken, wordt geadviseerd om aan de binnenzijde van de pilaren plaats te nemen.

Kerktelefoon

Er is een kerktelefoon systeem aanwezig in beide kerkgebouwen. Diensten in beide gebouwen kunnen gevolgd worden via het zelfde systeem. Voor informatie over kerktelefoon kunt u de Diaconie.

Kerkauto

Voor mensen die de tocht naar het kerkgebouw niet meer zo gemakkelijk op eigen kracht kunnen maken, kan er vervoer worden georganiseerd. Voor vragen en aanmeldingen kunt u zich wenden tot dhr. E.F.W. Snijders, tel. 5015026 en Dhr. P. Vis (tel. 5017256). Het rooster vindt u in het kerkblad.

Bloemendienst

Elke zondagse dienst staan er bloemen in de kerk. De bloemen hebben in de dienst een symbolische waarde; ze zijn telkens opnieuw stille getuigen van de rijkdom van de schepping. Daarom geven wij bloemen in dank een plekje in de dienst en worden ze daarna als groet van de gemeente bij een gemeentelid bezorgd. Voor informatie over de bloemendienst kunt contact opnemen met Mw. M. Den Ouden (tel. 5017848).

Heer, leer mij te accepteren wat ik niet kan veranderen, geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om het verschil te weten

Voor 27 april hebben we voor Koningsdag nog veel hulp nodig voor de kinderspelletjes bij het Kasteel van Rhoon. De opbrengst van Koningsdag is voor het Protestants jeugdwerk Poortugaal. Het geld kunnen we heel goed gebruiken om activiteiten voor de jeugd te organiseren en bijv. de kosten voor het kamp laag te houden.

Zouden jullie als- je- blieft kunnen helpen bij de kinderspelletjes. U doet mij, het jeugdwerk en de kinderen die de spelletjes bij Koningsdag willen doen een groot plezier.