Het gebouw De Kapel is een activiteitencentrum van de Protestantse Gemeenten van Poortugaal dat beheerd wordt door de Hervormde Stichting voor Gemeente- opbouw en Gemeenschapsvorming.

Trefcentrum De Kapel is te vinden aan de Achterweg 16 in Poortugaal. De Kapel is niet meer beschikbaar voor verhuur. Overige informatie bij Mevr. Cl. van Langeveld, tel. 5019112

Voor een beschrijving van het verleden van dit gebouw klikt u hier.

Jezus is niet dood.....

Hij heeft wel de Geest gegeven

De Protestantse Gemeente te Poortugaal i.w.

zoekt per 1 augustus 2016 een

kerkelijk werker (m/v)

voor 0,4 fte

voor een periode tot de fusie, maar maximaal 2 x 1 jaar,

omdat per 31 juli één van onze 2 predikanten met emeritaat gaat.

Na de fusie is verlenging niet onmogelijk.

Onze gemeente heeft ca 1200 leden  en kent een grote diversiteit in geloofsbeleving.

Wij laten ons leiden door de visie en het beleidsplan, die in 2014 zijn vastgesteld.

De werkzaamheden zullen bestaan uit:

• 10 uur per week pastoraat
    • in het nu nog Gereformeerde deel van de gemeente, waartoe ook het voorgaan in rouwdiensten behoort.
    • En specifiek de pastorale begeleiding van jonge gezinnen in de gehele gemeente.
  • 6 uur jeugdwerk (waaronder  het leiden en opzetten van catechese, de begeleiding van kinder- en tienernevendienstleiding en het leiden van bijeenkomsten in het kader van geloofsopvoeding)

Wij vragen:

• collegiale samenwerking met de predikant
  • bij voorkeur ervaring in het pastoraat
  • creatieve inzet m.b.t. het jeugdwerk
  • vermelding in het Register van kerkelijk werkers van de Protestantse Kerk.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de regelingen van de Protestantse Kerk.

Voor een nadere functieomschrijving, de visie en het beleidsplan van de gemeente en verdere informatie kunt u zich richten tot mw. E. Roetman – Sijnstra, tel. 010-5017303 / 06-25085089 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Uw sollicitatiebrief kunt u - graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 22 juni - mailen naar bovenstaand adres.

Hier vindt u nog een korte profielschets van onze gemeente, de functie omschrijving en originele advertentie.