Het gebouw De Kapel is een activiteitencentrum van de Protestantse Gemeenten van Poortugaal dat beheerd wordt door de Hervormde Stichting voor Gemeente- opbouw en Gemeenschapsvorming.

Trefcentrum De Kapel is te vinden aan de Achterweg 16 in Poortugaal. Informatie bij Mevr. Cl. van Langeveld, tel. 5019112

Voor een beschrijving van het verleden van dit gebouw klikt u hier.

Te druk om niet te bidden

Maand Kalender

In het weekeinde van 19 tot 21 juni 2015 vindt de Kerkennacht plaats. In vele dorpen en steden in Nederland zetten kerken, van welke snit ook, hun deuren wagenwijd open. Een succesvolle formule die sinds 2007 in Nederland wordt aangeboden.

Ook in Albrandswaard belooft het weer een hele bijzondere avond te worden op 20 juni. Het programma vindt plaats in en rond de oude dorpskerk aan de Groene Kruisweg en bevat diverse onderdelen. Voor elke bezoeker en elke leeftijd is er wat bij. Het thema van de avond is: Talenten.

Het programma wordt georganiseerd door gemeenteleden van de Protestantse Gemeente te Poortugaal en de Maranathakerk te Rhoon en krijgt steeds meer vorm. De activiteiten  beginnen om 17.00 uur en zijn als volgt:

• Een spannend kinderprogramma waarbij  je sterk in je schoenen moet staan en je van je dapperste kant moet laten zien
  • Leuke spelletjes met aansluitend een groot pannenkoekenfeest voor jong en oud, iedereen mag mee-eten!
  • Bezichtiging van de historische kerk en (als je durft) onder begeleiding een beklimming van de kerktoren (tot 20.00 uur)
  • Tentoonstelling van plaatselijke kunst: Beelden van John Mostert, Aquarellen door Janny Boender en fotografie van Cor van Pelt.
  • Een talentenjacht met uiteenlopende optredens
  • Het Kerkcafé met een spetterend live optreden van de gospelband 'Break Free'.

Kortom: een gezellige avond die u en jij niet mag missen!

We hopen er samen met u/jou een gezellige avond van te maken!

Dus zet het alvast in de agenda: zaterdag 20 juni 2015 van 17.00 tot 23.30 uur.