Witte donderdag

Toelichting bij de schikking op de Avondmaalstafel.

Het kruis staat centraal in de Paastijd, als symbool van lijden. Vanavond beseffen we dat Jezus’ lijden nabij komt. Het kruis is echter ook een verwijzing naar het opstaan uit het lijden; naar de levensboom.

Een boom die stevig staat, is geplant aan stromend water, vrucht draagt en tot leven komt. Zo mogen we ook ons geloof, ons gemeenteleven zien. Groene takken rond het kruis geven hoop op dit leven weer. De schaal  met water, de doek, een pot witte viooltjes ( symbool van nederigheid, dienstbaarheid) verwijzen naar de voetwassing.

Goede vrijdag

Toelichting bij de symbolische schikking rond het kruis.

Het kruis staat voor velen in deze tijd van Pasen centraal; als beeld van lijden, zowel het persoonlijke lijden van Jezus, als van ons als mens. Daarnaast is het een verwijzing naar het lijden om ons heen, dichtbij en veraf op onze wereld.

Het kruisbeeld is deze avond behangen met zwarte doeken en jute; tekenen van rouw. Een doornenkroon is aan het kruis gehangen; Jezus’ kroon…..

Stille zaterdag

Toelichting bij de symbolische schikking rond het kruis.

Van donker naar licht. In deze nacht mogen we de overgang van de donkerte naar het Licht ervaren. De overgang  van de rouw, de donkerte van het graf naar de hoop, het licht van Pasen. De Paaskaars wordt de kerk binnengedragen, als symbool van dit feest.

De grote witte steen is weggerold van het graf, Windselen zijn achtergebleven. Er is ruimte gekomen om in het vroege morgenlicht In de groene tuin (teken van hoop) de Levende te ontmoeten.

Paasmorgen

Toelichting bij de symbolische schikking rond de Paaskaars.

De weggerolde steen, een leeg graf, de ruimte is onbegrensd……………. Ruimte om in het vroeg morgenlicht in de tuin De Levende te ontmoeten. Het Kruis is een bloeiend, levend Kruis geworden; een levensboom. Zo willen we gemeente zijn; als een boom vol leven, waarin vogels wonen, alle soorten vogels die er zijn.

Genade: Niet goedkoop, wel gratis

Maand Kalender

Na maanden van hard oefenen was 28 juni
eindelijk de grote dag. De uitvoering van de
musical “thuis”haven? was een feit.
De musical is door de kinderen en de leiding zelf verzonnen en sluit goed
aan bij de actualiteit. De uitvoering ging goed en zowel het publiek als de
kinderen/ leiding hebben genoten van de musical.
Met deze musical werd het seizoen 2013/ 2014 afgesloten en werd er
tevens afscheid genomen van Tim en Nienke. Ook bij de leiding werd
afscheid genomen van Saskia, Anita en van Cor als dirigent. In het nieuwe
seizoen starten we met een nieuwe dirigente: Sabrina Kerkhof. Zij heeft ook
jaren bij de Regenboog gezongen en kijkt al erg uit naar het nieuwe
seizoen. Het eerste optreden is al geboekt in de tweede schoolweek bij de
opening van het nieuwe schooljaar van de Parel. Daarom start het seizoen
op woensdag 3 september om 13.15 uur tot 14.30 uur.
Het kinderkoor kan in het nieuwe seizoen nieuwe leden goed gebruiken,
dus hou jij van zingen en ben je 5 jaar of ouder, kom dan 3 september naar
de Haven om lekker mee te zingen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Mirjam Meyboom